Support

De best mogelijke IT-prestaties? Begin met een assessment

5 manieren waarop Infradax je coacht naar betere IT

De juiste IT-strategie maakt jouw organisatie onverslaanbaar. Maar hoe begin je daar nu aan? Om te weten welke aanpak jouw team de overwinning oplevert, moet je de juiste inzichten en analyses hebben, gebaseerd op beschikbare data. Ontdek hier de 5 manieren waarop Infradax jouw IT optimaliseert aan de hand van een analyse met HPE CloudPhysics.

Wat is HPE CloudPhysics?

HPE CloudPhysics is een assessment tool die gedurende een vooraf bepaalde periode draait in jouw infrastructuur en je IT analyseert. Het geeft inzicht in de gezondheid en performance van virtuele omgevingen en levert een nulmeting van de huidige situatie op. Infradax gaat als echte coach aan de slag met de data die voortkomen uit de analyse om je te helpen jouw IT-omgeving te optimaliseren voor krachtige prestaties op de korte én de lange termijn.

De metingen kunnen verschillende einddoelen hebben, afhankelijk van waar jouw behoefte ligt.

1. Tussentijdse healthcheck

Om goed te presteren, moet je IT in topvorm zijn. Technologische veranderingen volgen elkaar snel op en wat op het moment van installatie innovatief was, is ondertussen mogelijk al verouderd. Daarnaast kan het zijn dat de verdeling van workloads geëvalueerd moet worden. Denk bijvoorbeeld aan workloads die naar de cloud verplaatst werden of extra workloads die toegevoegd werden. Met een healthcheck kan Infradax advies geven over de toekomst of mogelijke problemen tijdig opsporen, zowel voor nieuwe als bestaande klanten.

2. Input voor een wissel

Tijd voor een nieuw game plan? Het is niet voor de hand liggend om vanaf de eerste installatie meteen de juiste samenstelling van je infrastructuur te hebben. Zo kopen organisaties soms oplossingen die niet helemaal aansluiten bij hun behoeften, met te veel of net te weinig capaciteit. Een analyse van je huidige omgeving stelt ons in staat om onderbouwd advies te geven over de omvang van je IT met de juiste oplossing voor het opvangen van piekmomenten. Daarnaast hoef je een spits niet altijd voor een spits te vervangen: we kijken welke oplossing perfect aansluit bij de huidige belasting, zonder dat we daarbij altijd één op één je infrastructuur vervangen. Zeker nu verschillende leveranciers de mogelijkheid aanbieden voor een ‘per core licensing model’, is het zonde om te veel te betalen voor resources en licenties die je eigenlijk niet nodig hebt.

Een per core licensing model is een licentiemodel waarbij softwarelicenties worden verleend op basis van het aantal processorcores in een server. In plaats van licenties per fysieke server of per virtuele machine, houdt dit model rekening met het aantal individuele cores in de centrale verwerkingseenheid (CPU) van de server.

3. Kickoff van cloudmigratie

Topsporters moeten investeren in hun materiaal. Daarom is de prijs-kwaliteitverhouding een belangrijke factor om mee te nemen in de strategie. Zo is een virtuele omgeving volledig naar de cloud (zoals AWS of Azure) migreren een dure operatie. Met de informatie die we uit CloudPhysics halen, krijgen we inzicht in welke resources een virtual machine (VM) werkelijk gebruikt. Wanneer je dan een cloudmigratie wilt starten, kunnen de resources aangepast worden naar wat je effectief nodig hebt, zodat je niet te veel betaalt.

4. Play-by-play van migraties

Welk effect hebben wijzigingen in strategie op je performance? Soms is er een time-out nodig om de nieuwste aanpassingen te evalueren. HPE CloudPhysics kan langere tijd lopen, om dus ook over een langere periode de impact van migraties te meten. Zo krijg je een goed beeld van hoe je IT-omgeving presteert voor een bepaalde migratie en erna. Op basis daarvan kun je bekijken wat het resultaat is van bijvoorbeeld nieuwe hardware of zwaardere software. Reken vervolgens op Infradax als je coach om aan de slag te gaan met die informatie voor advies.

5. EHBO

Zitten de prestaties niet op het gewenste niveau? Met HPE CloudPhysics is het ook mogelijk om de oorzaak van zwakkere performance op te sporen. De hele virtuele omgeving wordt in kaart gebracht, waardoor we verbanden kunnen leggen tussen verschillende machines. Zo kan een verminderde performance bij de database bijvoorbeeld herleid worden naar een andere VM die op dat moment de CPU of storage erg belast. Zodra we die inzichten hebben, kunnen we de problemen tacklen.

Geïnteresseerd?

Reken op Infradax en HPE als jouw coaches

Wil jij de perfecte IT-strategie voor jouw organisatie bepalen? Breng dan eerst alle sterktes en zwaktes in kaart. Neem contact op met jouw Infradax-contactpersoon voor meer datagedreven inzichten om in de sportzomer vol voor de winst te gaan!

hello@infradax.com

+31 33 789 00 36

Geïnteresseerd? Neem contact op!

  • * Verplicht in te vullen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.